AOSP network switching and GPS issues

classic Classic list List threaded Threaded
2 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

AOSP network switching and GPS issues

Riccardo Ierardi
Hi everyone,

I'm working on a porting of AOSP Pie for an i.MX8 based device. I'm running into a couple of issues I would like to address.

  1. The device has both Wi-Fi and LTE data connection. When I'm working with LTE everything is fine, then, when I switch from LTE to Wi-Fi by enabling it, it connects, but goes into "Connected, No Internet" state, so the device keeps working on LTE connection. As soon as I turn off manually mobile data, the Wi-Fi switches to "Connected" and it is online with Wi-Fi, then I can connect again to LTE, while using Wi-Fi. I have already disabled the developer feature that forces LTE connection always on and increased priority of Wi-Fi on networkAttributes to overcome mobile data, but it doesn't work. What am I missing?
  2. The module that provides LTE, also provides GNSS functionality. How can I include the GNSS HAL in my build (it seems not to be present)? I'm not yet familiar with the overall building architecture for Android.
If you need more information, just ask.

Thank you for the support.

--
--
unsubscribe: [hidden email]
website: http://groups.google.com/group/android-porting

---
You received this message because you are subscribed to the Google Groups "android-porting" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email to [hidden email].
To view this discussion on the web visit https://groups.google.com/d/msgid/android-porting/87ef55a4-91bf-45ae-96ec-ed21b7d205fd%40googlegroups.com.
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: AOSP network switching and GPS issues

Riccardo Ierardi
Hi Everyone, second issue is resolved. Still the first remain.

Thank you

On Friday, 6 September 2019 20:47:24 UTC+2, Riccardo Ierardi wrote:
Hi everyone,

I'm working on a porting of AOSP Pie for an i.MX8 based device. I'm running into a couple of issues I would like to address.

  1. The device has both Wi-Fi and LTE data connection. When I'm working with LTE everything is fine, then, when I switch from LTE to Wi-Fi by enabling it, it connects, but goes into "Connected, No Internet" state, so the device keeps working on LTE connection. As soon as I turn off manually mobile data, the Wi-Fi switches to "Connected" and it is online with Wi-Fi, then I can connect again to LTE, while using Wi-Fi. I have already disabled the developer feature that forces LTE connection always on and increased priority of Wi-Fi on networkAttributes to overcome mobile data, but it doesn't work. What am I missing?
  2. The module that provides LTE, also provides GNSS functionality. How can I include the GNSS HAL in my build (it seems not to be present)? I'm not yet familiar with the overall building architecture for Android.
If you need more information, just ask.

Thank you for the support.

--
--
unsubscribe: [hidden email]
website: http://groups.google.com/group/android-porting

---
You received this message because you are subscribed to the Google Groups "android-porting" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email to [hidden email].
To view this discussion on the web visit https://groups.google.com/d/msgid/android-porting/26f51bf5-1bb5-4244-b180-41c92766fefc%40googlegroups.com.