Can not see android boot image and boot animation logo and not menu

classic Classic list List threaded Threaded
6 messages Options
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Can not see android boot image and boot animation logo and not menu

Chee Huey Pun
Hi All,

I am testing imx6dl with android 9 (android_p9.0.0_2.2.0-ga) from NXP in custom board.

The custom board is used our product with linux kernel 4.9.11 + Debian 9 and it is working fine. Have been used for 2 + years.

I ported the device tree and display functions to the android 9 kernel. I can see penguin logo but there is no android logo and no menu.

I have attached logcat and dmesg file. 

Please help. Thank You in advance.

Best Regards,
Pun    

--
--
unsubscribe: [hidden email]
website: http://groups.google.com/group/android-porting

---
You received this message because you are subscribed to the Google Groups "android-porting" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email to [hidden email].
To view this discussion on the web visit https://groups.google.com/d/msgid/android-porting/e162a9f3-0217-4de9-86bd-13afeaa8a11dn%40googlegroups.com.

logcat.log (197K) Download Attachment
dmesg.log (50K) Download Attachment
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Can not see android boot image and boot animation logo and not menu

Chee Huey Pun
Hi All,

console=ttymxc0,115200 init=/init video=mxcfb0:dev=ldb,fbpix=RGB32,bpp=32 video=mxcfb1:off video=mxcfb2:off video=mxcfb3:off vmalloc=128M androidboot.console=ttymxc0 consoleblank=0 cma=320M galcore.contiguousSize=33554432

On Wednesday, August 19, 2020 at 10:22:05 PM UTC+8 Chee Huey Pun wrote:
Hi All,

I am testing imx6dl with android 9 (android_p9.0.0_2.2.0-ga) from NXP in custom board.

The custom board is used our product with linux kernel 4.9.11 + Debian 9 and it is working fine. Have been used for 2 + years.

I ported the device tree and display functions to the android 9 kernel. I can see penguin logo but there is no android logo and no menu.

I have attached logcat and dmesg file. 

Please help. Thank You in advance.

Best Regards,
Pun    

--
--
unsubscribe: [hidden email]
website: http://groups.google.com/group/android-porting

---
You received this message because you are subscribed to the Google Groups "android-porting" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email to [hidden email].
To view this discussion on the web visit https://groups.google.com/d/msgid/android-porting/38229987-0a88-49ea-9b21-d69793b861bdn%40googlegroups.com.
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Can not see android boot image and boot animation logo and not menu

Chee Huey Pun
In reply to this post by Chee Huey Pun
Hi All, 

Kernel bootargs:
console=ttymxc0,115200 init=/init video=mxcfb0:dev=ldb,fbpix=RGB32,bpp=32 video=mxcfb1:off video=mxcfb2:off video=mxcfb3:off vmalloc=128M androidboot.console=ttymxc0 consoleblank=0 cma=320M galcore.contiguousSize=33554432

I added androidboot.selinux=permissive and the result is still the same.

Best Regards,
Pun

On Wednesday, August 19, 2020 at 10:22:05 PM UTC+8 Chee Huey Pun wrote:
Hi All,

I am testing imx6dl with android 9 (android_p9.0.0_2.2.0-ga) from NXP in custom board.

The custom board is used our product with linux kernel 4.9.11 + Debian 9 and it is working fine. Have been used for 2 + years.

I ported the device tree and display functions to the android 9 kernel. I can see penguin logo but there is no android logo and no menu.

I have attached logcat and dmesg file. 

Please help. Thank You in advance.

Best Regards,
Pun    

--
--
unsubscribe: [hidden email]
website: http://groups.google.com/group/android-porting

---
You received this message because you are subscribed to the Google Groups "android-porting" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email to [hidden email].
To view this discussion on the web visit https://groups.google.com/d/msgid/android-porting/d32da26a-59de-4cc6-b6bb-37eff186b094n%40googlegroups.com.
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Can not see android boot image and boot animation logo and not menu

Chee Huey Pun
In reply to this post by Chee Huey Pun
Hi All,

My board is having this msg:
init: Service 'surfaceflinger' (pid 211) exited with status 1


On Thursday, August 20, 2020 at 8:32:31 AM UTC+8 Chee Huey Pun wrote:
Hi All,

console=ttymxc0,115200 init=/init video=mxcfb0:dev=ldb,fbpix=RGB32,bpp=32 video=mxcfb1:off video=mxcfb2:off video=mxcfb3:off vmalloc=128M androidboot.console=ttymxc0 consoleblank=0 cma=320M galcore.contiguousSize=33554432

On Wednesday, August 19, 2020 at 10:22:05 PM UTC+8 Chee Huey Pun wrote:
Hi All,

I am testing imx6dl with android 9 (android_p9.0.0_2.2.0-ga) from NXP in custom board.

The custom board is used our product with linux kernel 4.9.11 + Debian 9 and it is working fine. Have been used for 2 + years.

I ported the device tree and display functions to the android 9 kernel. I can see penguin logo but there is no android logo and no menu.

I have attached logcat and dmesg file. 

Please help. Thank You in advance.

Best Regards,
Pun    

--
--
unsubscribe: [hidden email]
website: http://groups.google.com/group/android-porting

---
You received this message because you are subscribed to the Google Groups "android-porting" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email to [hidden email].
To view this discussion on the web visit https://groups.google.com/d/msgid/android-porting/4fd98a3c-64aa-4fbc-9059-5eedaa568193n%40googlegroups.com.
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Can not see android boot image and boot animation logo and not menu

Chee Huey Pun
In reply to this post by Chee Huey Pun
Hi All,

My custom board does not have these key, I am checking with H/W engineer what these pad is used or not. Do you think these button will cause issue to boot up ?

gpio-keys {
compatible = "gpio-keys";
pinctrl-names = "default";
pinctrl-0 = <&pinctrl_gpio_keys>;

power {
label = "Power Button";
gpios = <&gpio3 29 GPIO_ACTIVE_LOW>;
wakeup-source;
linux,code = <KEY_POWER>;
};

On Thursday, August 20, 2020 at 8:32:31 AM UTC+8 Chee Huey Pun wrote:
Hi All,

console=ttymxc0,115200 init=/init video=mxcfb0:dev=ldb,fbpix=RGB32,bpp=32 video=mxcfb1:off video=mxcfb2:off video=mxcfb3:off vmalloc=128M androidboot.console=ttymxc0 consoleblank=0 cma=320M galcore.contiguousSize=33554432

On Wednesday, August 19, 2020 at 10:22:05 PM UTC+8 Chee Huey Pun wrote:
Hi All,

I am testing imx6dl with android 9 (android_p9.0.0_2.2.0-ga) from NXP in custom board.

The custom board is used our product with linux kernel 4.9.11 + Debian 9 and it is working fine. Have been used for 2 + years.

I ported the device tree and display functions to the android 9 kernel. I can see penguin logo but there is no android logo and no menu.

I have attached logcat and dmesg file. 

Please help. Thank You in advance.

Best Regards,
Pun    

--
--
unsubscribe: [hidden email]
website: http://groups.google.com/group/android-porting

---
You received this message because you are subscribed to the Google Groups "android-porting" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email to [hidden email].
To view this discussion on the web visit https://groups.google.com/d/msgid/android-porting/0fda2b46-c9ca-485c-9d9d-50f7addbfeedn%40googlegroups.com.
Reply | Threaded
Open this post in threaded view
|

Re: Can not see android boot image and boot animation logo and not menu

Trần Kha
In reply to this post by Chee Huey Pun
Hello Chee,

I checked your logcat and doubted that your current issue is "No audio driver support"

08-19 09:50:44.052   371   412 I audio_hw_primary: Total 0 cards match
08-19 09:50:44.053   371   412 E audio_hw_primary: no supported sound card found, aborting.
08-19 09:50:44.053   371   412 E DevicesFactoryHAL: loadAudioInterface couldn't open audio hw device in audio.primary (Invalid argument)
08-19 09:50:44.053   365   365 E AudioFlinger: loadHwModule() error -19 loading module primary
08-19 09:50:44.053   365   365 W APM_AudioPolicyManager: could not open HW module primary
08-19 09:50:44.117   364   364 D Zygote32Timing: PreloadResources took to complete: 5217ms
08-19 09:50:44.463   369   369 D v_gal   : Failed to open device: No such file or directory, Try again...

=> This log indicated that no card (driver support for Audio - audio HAL can't find valid card for audio).

From your kernel log (dmesg.log), You will see "[ 65.085940] init: Sending signal 9 to service 'audioserver' (pid 524) process group..."

In case of audio crashes, You absolutely can't get display.

Best Regards,
Kha Tran
Vào lúc 21:11:35 UTC+7 ngày Thứ Bảy, 29 tháng 8, 2020, Chee Huey Pun đã viết:
Hi All,

My board is having this msg:
init: Service 'surfaceflinger' (pid 211) exited with status 1


On Thursday, August 20, 2020 at 8:32:31 AM UTC+8 Chee Huey Pun wrote:
Hi All,

console=ttymxc0,115200 init=/init video=mxcfb0:dev=ldb,fbpix=RGB32,bpp=32 video=mxcfb1:off video=mxcfb2:off video=mxcfb3:off vmalloc=128M androidboot.console=ttymxc0 consoleblank=0 cma=320M galcore.contiguousSize=33554432

On Wednesday, August 19, 2020 at 10:22:05 PM UTC+8 Chee Huey Pun wrote:
Hi All,

I am testing imx6dl with android 9 (android_p9.0.0_2.2.0-ga) from NXP in custom board.

The custom board is used our product with linux kernel 4.9.11 + Debian 9 and it is working fine. Have been used for 2 + years.

I ported the device tree and display functions to the android 9 kernel. I can see penguin logo but there is no android logo and no menu.

I have attached logcat and dmesg file. 

Please help. Thank You in advance.

Best Regards,
Pun    

--
--
unsubscribe: [hidden email]
website: http://groups.google.com/group/android-porting

---
You received this message because you are subscribed to the Google Groups "android-porting" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email to [hidden email].
To view this discussion on the web visit https://groups.google.com/d/msgid/android-porting/5b99bf70-541a-4013-8316-8a3e9b00a6a0n%40googlegroups.com.